EMMA SALOKOSKI ENSEMBLE: KAKSI MANNERTA

 Emma Salokoski Trio sai alkunsa kitaristi Mikko Kososen, basisti Lauri Porran ja Emma Salokosken kiinnostuksesta bossa nova –traditioon. Aluksi kokoonpano soitteli enimmäkseen A. C. Jobimin kappaleita, mutta laajensi pikkuhiljaa ohjelmistoaan muuhun brasilialaiseen musiikkiin ja suomalaisiin klassikoihin. Yhtyeen ensimmäinen julkaisu, EP ”Puutarhassa”, nousi singlelistoille ja säilytti mukavan myyntitahtinsa pitkään julkaisunsa jälkeen. Nyt yhtye on vihdoin tehnyt odotetun pitkäsoiton, ja samalla se on vaihtanut nimensä Emma Salokoski Ensembleksi. Uuden levyn materiaali on brasilialaissävytteistä suomenkielistä musiikkia. Mukana on annos uusia sävellyksiä; Kososta, Prättälää ja Salokoskea sekä muita nuoria suomalaisia lauluntekijöitä, mutta myös sopiva määrä laina- ja käännöskappaleita. Lainakappaleista mainittakoon mm. J. Karjalaisen ”Hullun laulu”, Pekka Strengin ”Katsele yössä” sekä Salokosken vapaasti kääntämä ”Nobody´s Fault But My Own.”

 Emma Salokosken ura on keskittynyt suositun Quintessence-yhtyeen ympärille. Quintessencen albumi 5am on julkaistu Englannissa, Saksassa ja Japanissa, jossa sen otti listoilleen maineikas Columbia Records. Bändin video ”Delirious” on pyörinyt MTV:llä ja se on saanut Oulun musiikkivideofestivaaleilla kunniamaininnan. Maailmalle Emmaa ovat vieneet Q:n lisäksi Don Johnson Big Band sekä vierailu Piirpaukessa (Peking, Chennai, Bangalore, Lontoo, Berliini, Kööpenhamina, Amsterdam). Emma on esiintynyt myös sivuroolissa Keisarikunta-elokuvassa.

 Yhtyeen kokoonpano on laajentunut kvintetiksi. Ensemble otti riveihinsä brasilialaisten rytmien monitaiturin, rumpali-perkussionisti Marko Timosen. Timonen vaikuttaa tällä hetkellä myös Ismo Alanko -säätiössä. Hän on aiemmin soittanut mm. Värttinässä ja Perko-Pyysalo Poppoossa. Tuomo Prättälä soitti jo trion edellisellä julkaisulla ja on nyt vakiintunut bändin täysimittaiseksi jäseneksi. Prättälä tunnetaan kosketinsoittajana useasta projektista, mm. Quintessencesta ja Ilmiliekki Quartetista. Hän on myös yksi maamme eturivin soul-laulajista, josta hän antaa näyttöä mm. bändissään Q-Continuum. Lauri Porran urakehitys on vienyt hänet edellisen levyn ajoista yhä vahvemmin maailman suurille areenoille, tällä kertaa Stratovariuksen basistina. Porra olikin koko syksyn -05 maailmankiertueella, ja etenkin Brasiliassa hän nauttii suurta henkilökohtaista suosiota, mikä ei johdu pelkästään hänen miehekkäästä nimestään. Myös Porra julkaisee soololevynsä pian. Mikko Kosonen on varmasti yksi maamme työllistetyimmistä rock-kitaristeista. Hän soittaa Maija Vilkkumaan yhtyeessä ja hän oli myös Vilkkumaan viimeisimmän levyn tuottaja. Tämän lisäksi Kosonen soittaa Samuli Edelmanin ja Vesa-Matti Loirin yhtyeissä.

 Lisätietoja: www.emmasalokoski.net tai www.texicalli.net

 Tiedotus: Reija Kokkola 050-302 5964 tai reija.kokkola@kolumbus.fi

 Julkaisupäivä 30.11. 2005

 

Tuotekoodi: TEXCD 066